onsdag 21. oktober 2009

"Elevenes prosjekt"


Lederne for musikalprosjektet, Miriam og Beate, har hatt mye å styre med den siste tiden. Vi fikk stjålet en liten halvtime av én av dem, hvor vi spurte ut om prosjektet! Beate svarte ivrig på disse spørsmålene;

- - - Hva er tanken bak dette prosjektet? "Idéen om å sette opp en musikal kom i fjor, men ingenting ble egentlig gjort før for to uker siden. Da satte vi oss ned og begynte å tenke på tema etc. Øyvind, skolens inspektør, kom raskt med idéen om å bruke Michael Jacksons musikk som utgangspunkt. Dette synes vi var et godt forslag, og vi begynte å plukke ut sanger vi ville bruke. Temaet skulle være folkehøgskolelivet. Vi visste at det var en stor oppgave å gå løs på, men vi var optimistiske. Vi har troa på prosjektet, som først og fremst er elevene sitt!"

- --- Hvor mye tid har det gått til forberedelser av prosjektet? "Det har gått masse tid! Det har vært mange søvnløse netter, mye overtrøtthet, men ikke minst mange morsomme timer. Det er mye som skal være på plass i et slikt prosjekt; regi, sanger, gruppeinndeling etc. Det er jo nesten en hel lærerstilling i seg selv å planlegge noe sånt. Hvis ikke det hadde vært for at Miriam og jeg hadde jobbet så bra sammen, så hadde vi nok aldri fått det til. Vi er ofte enige, og har veldig mange av de samme tankene."

--- Hvorfor valgte dere å bruke Michael Jackson som utgangspunkt? Og hvor stor rolle kommer han til å spille? "Noe som er litt viktig, er at Michael Jackson ikke har noe med selve handlingen å gjøre. Det er ingen ”tribute” for M.J., men vi valgte å bruke han rett og slett fordi han har så mye bra musikk."

--- Hvordan ser dere for dere prosessen frem mot forestillingen? "Vi ser for oss at det blir veldig kjekt og artig, og håper ikke det blir en stresset prosess. Vi har jo faktisk bare to uker på oss, og det er mye som skal gjøres, men noe av det viktigste er at vi har det gøy mens vi jobber. Alt skal selvfølgelig ikke være lett og vi forventer en del utfordringer underveis, men det er bare lærerikt."

--- Hva tror dere blir de største utfordringene? "Den største utfordringen blir vel å få alle på scenen, og at alle synes! Det blir vanskelig å få limt alt sammen, det er mye lyd, lys og kostymer som det skal holdes styr på. Noe som har gjort jobben lettere er at vi har delt opp i forskjellige grupper hvor hver gruppe har hver sin oppgave. Vi har alt fra dansegruppe til bakegruppe."

--- Hva slags forventninger har dere til resultatet? "Det er egentlig litt vanskelig å si. Men vi har en idé om hvordan det blir. Kommer til og bli mye variert; alt fra sang, dans band og kor. Og vi har også variert musikk; rolig, rocka og ikke minst funky! Det blir også en del overraskelser. Vi har også noen kanskje litt uventede rolleinndelinger. De som har en stor rolle i musikalen, er ikke nødvendigvis de som stikker seg mest frem ellers." -- Vi takker Beate for intervjuet, og ønsker hun og Miriam lykke til videre med prosjektet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar